Canto  Ammonias dirigenter gjennom 30 år
I august 1987 ble koret “Canto Ammonia” etablert med Konrad Øhrn som korets faste dirigent.  Vi var et meget populært kor, som mange hadde lyst til å være med i, så etter kort tid nærmet vi oss 100 medlemmer, og måtte ha inntaksstopp.   I løpet av de første fem årene hadde vi også samarbeid med Knut Buen, Solveig Kringlebotn, Ragna Dalen, gruppa “Inti”, Maj-Britt Andersen og Karoline Krüger, for å nevne noen.
Etter de første fem åra fikk vi ny dirigent, Hartvig Gjesdahl. En utrolig dyktig dirigent som dessverre døde  5 jaunar i 2012, kun 51 år gammel.  Under hans direksjon sang vi mange Freddy Mercury-låter (Queen) – dette var også utrolig spennende.
Etter Hartvig overtok Ingrid  Nåvik Grønlund som dirigent.  Repertoiret ble da noe mer folkeviser og sakral kirkemusikk. I denne perioden hadde vi mange flotte opplevelser, og på slutten av 90-tallet deltok vi sammen med “Secret Garden” under åpningskonserten i Ibsenhuset, da Den Internasjonale Korfestivalen var lagt til Skien.
Øyvind Klingberg, tidligere Dizzie Tunes-medlem, ble vår dirigent etter Ingrid.  Vi hadde 15 års jubileumskonsert i de gamle lokalene til Menstad Fabrikker. Jubileumskonserten da het “Fra tungtvann til lett musikk”, der vi hadde et allsidig program med musikk fra Prøysen til Glenn Miller og Beatles.
Roar Morten Nilsen overtok etter Øyvind.  Med sin solide musikkutdannelse og sangerfaring lærte han oss mye om sangteknikk.  I denne periode har vi hatt samarbeid med Carl Høgset, som har deltatt på våre seminarer ved flere anledninger.  Våren 2010 hadde vi en stor konsert i Skien kirke sammen med Grex Vocalis, hvor også Carl Høgset dirigerte begge korene sammen.
Neste dirigent ble Jens Peter Mikkelsen, som til daglig er musikklærer på Thor Heyerdahls videregående skole i Larvik.  Han har svært allsidig musikalsk erfaring, både fra korps- og kordireksjon.  I den korte tiden  han har vært vår dirigent, har vi hatt et svært variert program. Canto Ammonia ønsker i dag å fremstå som et kvalitetskor som synger både store klassiske verker og moderne og verdslig musikk.
Ny dirigent fra høsten 2014 ble Guy Poupart, opprinnelig fra Luxemburg, nå bosatt i Sandefjord.Han er en allsidig musiker med mangeårig erfaring som kordirigent.Hans musikkutdanning er Korledelse hovedfag v/ Norges musikkhøgskole, Diplomstudium orgel v/ Konservatorium Zürich og Orgelstudium v/ musikakkademiet Zürich. Guy Poupart har vært dirigent for flere kor i Vestfold, bl.a. Sandefjord Vokalensemble fra 2005 – 2009. Siden 2005 har Guy vært kantor i Sandefjord kirke.
GudrunGudrun Klakegg er oppvokst i Porsgrunn, bosatt i Skien. I 1998 avsluttet hun en 7-årig utdannelse ved Norges Musikkhøgskole, og studerte hos professorene Jens Harald Bratlie og Einar Henning Smebye. Ellers har hun også mottatt mye inspirasjon gjennom prof. Liv Glaser ved NMH og gjennom utveksling hos prof. Liisa Pohjola v Sibeliusakademiet i Helsinki. Mottok i 2000 Rikskonsertenes Lanseringsstøtte, og holdt debutkonsert i Universitetets aula 2001. Gudrun Klakegg har deltatt på en rekke festivaler (Ultima, Trondheim Kammermusikk festival og Festspillene i Bergen m.m). Både solistisk og kammermusikalsk, og har i flere år vært akkompagnatør ved Norges Musikkhøgskole. I en årrekke har hun også vært med på Barnas Konserthusserie i Oslo Konserthus. I Skien finner det daglige arbeidet sted ved Skien VGS musikklinje, samt ellers jevnlig aktivitet i regionens musikkliv. Spesielt morsomt synes hun det er å jobbe med lieder-sjangeren, noe hun får utfolde seg i, med barytonen Arild Bakke. Selv om utdannelsen er av ytterst klassisk art, er interessefeltet bredt. Hun arbeider gjerne innenfor sjangre som pop/jazz/vise